Wat kunnen wij voor jou betekenen? 

Medicatiebewaking

Correct advies over jouw medicatie is onze belangrijkste taak!

Alle medicatie op voorschrift, voorschriftvrije geneesmiddelen, voedingssupplementen en homeopathie worden geregistreerd in uw persoonlijk dossier (GFD). Op die manier kijken we bij elke aflevering ook na of er geen interacties zijn tussen jouw geneesmiddelen.
Je kan bij ons altijd terecht met vragen over innamemomenten of dosering.
Neem je verschillende chronische geneesmiddelen? Dan kan je er voor kiezen om ons jouw huisapotheker te maken zodat wij jou nog beter kunnen begeleiden bij je medicatiegebruik. We maken dan ook een medicatieschema en passen dit aan bij veranderingen.   

Sinds april 2023 is het ook mogelijk om een medicatienazicht aan te vragen als je verschillende chronische geneesmiddelen neemt met als doel om jouw medicatiegebruik te optimaliseren. 

Zie je door het bos de bomen niet meer of wil je graag wat extra begeleiding, dan maken wij daar graag tijd voor. In een aparte ruimte van de apotheek gaan we in gesprek over jouw geneesmiddelen. In samenspraak met jouw huisarts stellen we dan ook een actieplan op om eventuele problemen aan te pakken.
Een medicatienazicht kan eventueel om de 2 jaar gebeuren.

Zowel ‘huisapotheker’ en ‘medicatie nazicht’ zijn diensten die door het RIZIV worden vergoed en dus kosteloos zijn voor jou. 

Make-up workshops of demodagen

Vaccinatie

Sinds november 2022 kan je bij ons in de apotheek ook terecht voor COVID vaccinatie.

Bereidingen op maat

Wij maken in onze apotheek bereidingen voor jou (of jouw huisdier) op maat volgens het voorschrift van de arts. Aan de kwaliteit van onze bereidingen besteden we veel aandacht.   
We hebben ook een aantal huisbereidingen in ons gamma die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn en concurrentieel geprijsd zijn zoals bv Diclofenac 2 % gel of crème tegen insectenbeten. 

Zelfzorgmateriaal

Je kan bij ons terecht voor het huren van onder andere:  

  • Aërosol apparaten 
  • Rolstoelen 
  • Rollators 
  • Krukken
  • Ziekenhuisbed 
  • Melk afkolfapparaten  

Voor het huren van deze hulpmiddelen wordt een waarborg aangerekend en een beperkte huurprijs. Bij teruggave in goede staat, wordt de waarborg natuurlijk terugbetaald. Onder bepaalde voorwaarden kan je recht hebben op een (volledig) terugbetaalde rollator, looprek of rolstoel.
Als apotheek kunnen we jou hierrond informeren en je helpen met het nodige papierwerk voor de aanvraag.   

Heb je moeite met het openen van bepaalde drankflessen, vasthouden van bestek of gaat het eten niet zo vlot meer? Ook hierbij kunnen wij jou helpen en adviseren. Speciaal bestek, drankopeners, aangepast servies of ook bijvoeding in verschillende smaken behoren tot ons gamma. Kom gerust langs met al je vragen.

Thuislevering

Ben je minder mobiel en lukt het niet om tot bij ons te geraken? Heb je geen mantelzorger die de medicatie voor jou kan komen afhalen? Geen zorgen, als extra service voor onze patiënten, brengen wij ook medicatie aan huis.
Betalingen kunnen dan cash, via Payconiq of overschrijving gebeuren.    

Samen zoeken wij naar de gepaste oplossing! 

Incontinentiebegeleiding

 

Urine-incontinentie treft ongeveer 5% van de bevolking en tot 20% van de 40-plussers. De ernst varieert van persoon tot persoon en zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen er op een bepaald moment in hun leven mee te maken krijgen.
Wij ondervinden dat we meer moeten doen dan enkel de fysieke symptomen aanpakken. Dus bieden we naast een goede bescherming tegen urineverlies, ook discretie, ondersteuning en advies.

Thuismeettoestellen

Voor advies over de aankoop van een bloeddrukmeter, saturatiemeter of glucosemeter kan U ook bij ons terecht! 

Ook voor deze dienst scholen wij ons regelmatig bij zodoende we over de nieuwste technologie de beste uitleg kunnen geven.

Bandagisterie

Wij hebben verschillende kleine bandages voor arm of been standaard in stock. Andere kunnen zonder probleem besteld worden.  Voor gespecialiseerde bandages op voorschrift (lies of navelbreuk, orthopedische braces,…) helpen wij jou met de aanvraag zodat een bandagist bij je thuis komt. 

Ook voor steunkousen en medische compressiekousen kan je bij ons terecht. Bij steunkousen wordt de maat bepaald aan de hand van de schoenmaat. Bij compressiekousen gebeurt dit via bepaalde meetpunten op het been. De maatopname gebeurt best ’s morgens. Neem gerust contact op, dan maken we hiervoor tijd in een aparte ruimte van de apotheek. 

Online bestellen en afhalen

 

Om onze service en bereikbaarheid nog verder te verbeteren, hebben we geïnvesteerd in een een gebruiksvriendelijke webshop waar advies en begeleiding op de eerste plaats staan. Ook online staan we dus voor je klaar. Ben je op zoek naar kwaliteit, service en zorg, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Je kunt je producten in onze webshop bestellen en komen afhalen in de apotheek of in één van onze beveiligde afhaalkluisjes laten klaarleggen, ook afhaling via onze muurautomaat behoort tot de mogelijkheden.

Wij bieden tevens de mogelijkheid om je geneesmiddelen op voorschrift online te reserveren. Heb je al een voorschrift, stuur ons op voorhand een scan hiervan via de upload op de website, via onze Facebook pagina, of breng het mee naar de apotheek. Ben je niet in de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden, heb je nog geen voorschrift ontvangen, of wil je gewoon een product laten reserveren, dan kan je dat ook doorgeven via ons contactformulier. Na aankoop of reservatie ontvang je een bericht ter bevestiging en informeren wij je wanneer de bestelling klaar staat.

Bestel je graag via je smartphone, dan kun je ook de app 'helena' gebruiken. Je kan deze app gratis downloaden en via deze weg een bestelling plaatsen. Ook hierbij informeren wij je zodra je bestelling beschikbaar is.